ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВІРТУАЛЬНИХ БАНКІВ (НЕОБАНКІВ) В УКРАЇНІ

Автор:

Козлянченко Олена Михайлівна , Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, Україна).

Березан Анастасія Сергіївна , Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, Україна).

Мова статті: українська

Анотація:

У статті досліджено перспективи розвитку віртуальних банків, розглянуто основі види та характеристики віртуальних банків, визначено причини переходу на віртуальний банкінг та специфіку їхньої роботи. Оскільки такий вид банкінгу є новітнім для світової фінансової системи, то в цій роботі досліджено особливості таких видів банківського бізнесу та їх законодавче регулювання, що особливо є актуальним для України, де законодавство в цій сфері є далеко не досконалим. Зважаючи на те, що необанки зародилися закордоном, важливим аспектом роботи є дослідження світового досвіду роботи віртуальних банків та їх законодавче регулювання. Звернемо увагу на те, що саме такий вид банкінгу стає дедалі більш популярним у світі та дедалі більше користувачів обирають віртуальні банки, а також розглянуто перспективи розвитку необанків в Україні.

Ключові слова:

банківський сектор, банківська система; банкінг; необанки; інновації; віртуальний банк; монобанк; розвиток; фінансові технології

Завантажити