НОВАТОРСТВО ЯК НЕОДМІННА УМОВА РОЗВИТКУ РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ

Автор:

Біловус Тетяна Вікторівна, ДННУ «Академія фінансового управління" (вул. Соборна, 14, с. Димівське, Миколаївська обл., Новоодеський р-н,Україна).

Мова статті: українська

Анотація:

У статті зазначено, що розвиток українського ринку цінних паперів не можливий без новаторства, інноваційних інструментів, які будуть цікавими для інвесторів. Запропоновано розширити коло інструментів на вітчизняному ринку цінних паперів за рахунок таких інструментів, як пенсійні облігації, корпоративні облігації, криптовалюта. Також вбачаються такі напрямки покращення розвитку РЦП, як підтримка краундфандингу, фінансова підтримка високотехнологічних стартапів за допомогою ІРО. Також запропоновано заходи щодо покращення інституціональної основи та макроекономічного становища РЦП, заходи щодо розширення інвестиційного інструментарію РЦП, заходи, що стосуються діяльності приватного сектору РЦП, заходи щодо спрощення технічного доступу інвесторів на ринок. У статті виділено основні проблемні питання розвитку ринку цінних паперів в Україні, які потребують негайного вирішення. А також у роботі порушено питання, що стосуються захисту прав інвесторів. Зазначено, що одним із найбільш стримуючих факторів розвитку інвестиційних процесів на РЦП у країні є нестабільна політична ситуація протягом останніх років.

Ключові слова:

ринок цінних паперів; інновації; фінансові інструменти; пенсійні облігації, корпоративні облігації; криптовалюта; ІРО; краудфандинг

Завантажити