ВИЗНАЧЕННЯ ПРИРОДИ ФАКТОРИНГОВОЇ ПОСЛУГИ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ЇЇ НАДАННЯ ФІНАНСОВИМИ УСТАНОВАМИ

Автор:

Дубина Максим Вікторович, Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, Україна).

Шишкіна Олена Вікторівна, Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, Україна).

Дубина Петро Вікторович, Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, Україна).

Мова статті: українська

Анотація:

У статті проведено аналіз природи факторингової послуги та особливостей її надання фінансовими установами. Було розглянуто сутність такої послуги, досить детально описано відмінності факторингу від класичного кредиту, проведено дослідження процесу надання факторингової послуги з описом фінансових операцій, які реалізуються в його межах. Також визначено переваги використання факторингових послуг окремими підприємствами та ідентифіковано недоліки її використання. Акцентовано увагу на пізнання видів факторингу, що дозволило поглибити теоретичні засади надання цієї послуги та визначити особливості її впливу на функціонування окремих підприємств.

Ключові слова:

кредит; послуга; факторингова послуга; фактор; факторинг з регресом/без регресу

Завантажити