ПРУДЕНЦІЙНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ СТРАХОВОГО РИНКУ ТА ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ INSURETECH В УМОВАХ ПОСИЛЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНИХ РИЗИКІВ

Автор:

Диба Михайло Іванович, Інститут розвитку фінансового бізнесу. ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана»

Гернего Юлія Олександрівна , ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (просп. Перемоги, 54/1, м. Київ, Україна).

Мова статті: українська

Анотація:

У дослідженні обґрунтовано теоретичні основи пруденційного регулювання страхової діяльності та його значення в контексті посилення епідеміологічних ризиків. Зроблено акцент на можливість поєднання переваг FinTech та потенціалу пруденційного регулювання для розвитку страхового ринку. Проаналізовано специфіку диверсифікації нових технологій на європейському та вітчизняному фінансових ринках. Досліджено ландшафт проявів FinTech послуг. Також проведено аналіз особливостей розвитку сучасних фінансових технологій в Україні, визначено соціально-економічні чинники становлення FinTech, виокремлено напрями діяльності сучасних фінансових установ у сфері надання фінансових послуг.

Ключові слова:

страховий ринок; пруденційне регулювання та нагляд; страховик, InsureTech; збалансований розвиток

Завантажити